LightWeb
LightWeb
LightWEB
Startside

Hesteriket    Hestival          Media    Linker    Kontakt oss   

LightWeb
LightWeb
Hestivalen 2015 på Savalen
Gjør som et 100 talls andre ryttere, dra til Savalen på Hestival. Dagene 28. juli til 2. august blir det guidede turer, Stjerneritt, parade, westernfset,   konkurranser og anna moro i fjellheimen! Bildet er tatt av Ketil Plassgaard under Hestivalen 2013 og viser Paul Paulsen fra Bulia Hest.

Hestivalen har siden 2006 blitt innarbeidet som en årlig hesteevent i Nord-Østerdalen. Arrangementet som på det meste har tiltrukket seg 2 000 besøkende og 200 ryttere har blitt lagt til Storsteigen, Høstdalen, Dalsbygda og Savalen. Deltakere fra fjern og nær har besøkt arrangementet både med og uten hest. Hestivalen som omfatter Hestivalcamp, parade, oppvisninger, konkurranser, faglig påfyll og levende musikk vil i 2015 arrangeres for 10. gang. 
 

Savalen Fjellhotell og Spa ligger omgitt av vakre fjell og innsjøer i Tynset kommune (ca 30 mil fra Oslo, 20 mil fra Trondheim  og 30 mil fra Molde). Med 700 sengeplasser, Spa og idrettsarena egner stedet seg godt for Hestival. Som deltager for du kvee til din hest og teltplass på Hestivalcampen. Du kan også oppgradere overnattingen til hotell/hytte eller supplere egen matlagning med hotellets frokost, lunsj og middags bufet. Området har gode rideveier i alle retninger og et rikelig utvalg av fine fjelltopper å ri til. Å bade i Savalsjøen med sin 4-bente venn har dessuten blitt et must do! 

Program

Onsdag-Fredag Under Hestivalens første dager tilbys guidede turer til spennende steder i området. Det vil bli både dagsturer og overnattingsturer. Et populært innslag er å bli med Trond Leet og hans kjøre og ridehester fra Midtvangen Seter til Savalen. Jan Klemmetvold på Savalen Hestesenter arrangerer en rekke guidede turer fra Savalen. De som ikke har egen hest kan leie hest på Savalen Hestesenter. Beskrivelse av tidligere turer finnes her.

Fredag er tradisjonell ankomstdag for Stjernerytterne, de som har ridd til Hestivalen. Etter at hester og folk har instalert seg braker det løs med Westernfest på Savalbete. Det blir live-musikk, grillmat og pub ut i de sene timer. Her kan man nyte kvelden i livelig prat med likesinnede eller ta seg en svingom på dansegulvet.

Lørdag starter med parade hvor alle Hestivalens deltagere blir introdusert med sin hest. Deretter følger oppvisninger av forskjellig slag. Årets tema er Western og respresentanter for grenen vil bli gitt ekstra oppmerksomhet. Har du en Westernhest som utmerker seg og som du har lyst til å vise frem ta gjerne kontakt med komiteen! I løpet av Lørdagen vil det også være mulig å delta på turheststevnet, en 8 km tur i lett terreng som tar deg til spennnende steder i Savalens omegn. Dagen avsluttes med premieutdeling, kåring av årets Stjernerytter og Lavofest på Hestivalcampen.

Søndag er det duket for fellesfrokost. Etter frokosten tilbys fagseminar om et tema som har med ridning og hestehold å gjøre. Tidligere har tema vært triksetrening med hest, natural horsemanship, kløving, turridning og positiv hestetrening. Vi har hatt Oddmund Dyrhaug, Per Verner Vogel, Ellen Ofstad, Sofie Polmar og Torbjørn S. Andersen som foredragsholdere.  


Kart over området finnes her. 
Info om turheststevnet finnes her.Annen info:

Stjernerittet samler ryttere fra alle himmelretninger. Deltakerne har ett felles mål; Hestivalen. Enkelte rir noen timer, andre rir i dagesvis. Underveis for ryttere og kusker opplevelser rike på både natur, kultur og historie. Ved ankomst til Hestivalen får hestene vile i kveer med mat og vann, og ryttere tilbys teltplass eller annen overnatting om ønskelig.

Du kan melde deg på som privat gruppe, bli med et av Stjernerittene, eller nyte turen med turvant hest, lokalkjent guide, mat og overnatting gjennom regionens mange turridningsbedrifter.

Hestivalen administreres av organisasjonen Hesteriket. Etter styremøte i Hesteriket med gjennomgang av tidligere og forespeilede Hestivalarrangører kom det frem at det å flytte arrangementet fra sted til sted blir krevende og dyrt i lengden. Videre ble det påpekt at antallet deltagere har en tendens til å gå ned hver gang Hestivalen fyttes til et nytt sted. Ettersom et av hovedmålene med Hestivalen er at arrangementet skal bli en nasjonal heste-event er dette en lite gunstig løsning i lengden. En plan for arrangering av Hestivalen på Savalen de neste 5 årene har derfor blitt godkjent. 

LightWeb


© LightWeb